Gjorde det ont?
Va?
När du ramlade ner från himmeln?

Denna klassiska raggningsreplik är numera så uttjatad att den mer eller mindre blivit en kliché. Visst är den humoristisk och att ironiskt slänga fram den kan nog vara en bra icebreaker, tyvärr har den inte den magiska kraft många unga killar och tjejer skulle önska att den hade. Raggningsrepliker som en slags universal trosöppnare har sedan länge gått ur tiden. Istället har språket både för vuxendejting på nätet och i verkligheten utvecklats både mer subtilt och mer öppet. Raggningsrepliker finns av varierande kvalitet. Den ovan är en gammal klassiker som är lite mer åt det gulliga hållet men det finns likaväl de av lite mer brutal karaktär. Till exempel: Jag har kondomer. Har du säng? Eller för den delen: Ursäkta tycker du denna trasa luktar kloroform?

Fungerar då raggningsrepliker?

Med stor sannolikhet har ingen av de två ovan lett till älskog. Istället ska nu denna sida prata om vad som kan fungera som raggningsreplik eller kanske till och med raggningssamtal. På nätet och i verkligheten finns det ett antal steg att gå igenom för att lyckas med en bra raggning. Mycket av det som visar sig fungera är ganska kontraintuitivt men värt att använda sig av. Till att börja med kan vi titta på lite mänskliga grundförutsättningar. Vi tycker om att jaga saker. Som kille är vi vana vid att vara den som jagar och som tjej är det vanliga att bli jagad. Få gånger blir en interaktion så spännande som när rollerna är ombytta. Vad är att bli jagad av någon och hur kan en bra replik fungera? Det centrala är att väcka intresse och demonstrera värde. Istället för att tråka ut en potentiell partner med massa vanliga frågor som; var gick du i skolan? Vad jobbar du med? eller för den delen vad gillar du för musik? Försök att hitta nya och spännande ämnen som gör att just du skiljer ut dig från mängden.

En bra början är att tänka på öppningsrepliker istället för raggningsrepliker. Kärlek vid första ögonkastet är någonting ganska ovanligt och de flesta förhållanden, korta som långa, bygger på skapad attraktion. En bra öppningsreplik är något som skiljer sig från alla de vanliga samtalsämnena som står ovan. Det ska helst vara nytt, spännande och lekfullt. Det ska visa att du är en person som inte är intresserad av den du pratar med bara för att få ligga. Ett bra sätt att tänka är att den över huvud taget inte ska ha med sex, relationer eller kärlek att göra. Det ska helt enkelt vara början på ett roligt och intressant samtal.

När du vill ragga på tjejer & killar

En bra tumregel är att undvika att visa att du vill ragga över huvudtaget och istället få den person som du är intresserad av att börja ”jaga” dig. Försök att tänka ut spännande saker i ditt liv eller berättelser som gör den du talar med nyfiken. Berätta inte allt om ditt liv och håll en monolog utan få en dialog som är fokuserad på roliga saker!

Testa replikerna direkt på nätet, gratis

Varför inte testa om den här raggningsrepliker fungerar i verkligheten? Besök raggningssajten Knullkompis.nu som just nu har ett gratis medlemskap för raggningsrepliker.se besökare. Skriv repliken direkt i meddelande eller chatt och se om du får positiv respons!

ragga på tjejer här